Cieknie Tobie ślinka, gdy chcesz przygotować i następnie zjeść smaczną rybę zapiekaną z dodatkami żółtego sera oraz pieczarkami. Tak przygotowanie poprawnie dane będzie przepyszne. Gwarantuję to Tobie.
Ryba zapiekana z pieczarkami i żółtym serem – przepis
Przygotuj 700 gramów ryby (może być dorsz, mintaj, miruna lub morszczuk). Dolej do tego 1 łyżkę oleju. Pokrój ser żółty na cienkie plastry. Dopasuj to do porcji ryby. To bardzo ważne, aby nie było za dużo sera w stosunku do ryby. Potrzebna jeszcze będzie sól. Następnie znajdź w domu tymianek, który również się przyda. Nie zapomnij o suszonym koperku. Na koniec pozostaje jeszcze wzbogacić produkty o pieprz cytrynowy.
Sposób przygotowania
Najpierw rozmroź rybę. Starannie ją wypłucz i osusz, Podziel ją na porcje. W dalszej kolejności każdy kawałek dopraw solą, tymiankiem, suszonym koperkiem oraz pieprzem cytrynowym. Pokój obrane pieczarki w plastry. Przełóż je na patelnie i koniecznie musisz je poddusić. Nie zapomnij o arkuszu folii aluminiowej, która trzeba posmarować olejem. Nałóż porcję ryby i jeszcze dołóż pieczarki. Teraz trzeba wszystko włożyć do piekarnika na 20 minut. Na wszystkie porcje nałóż plaster sera i rozpocznij pieczenie. I koniec. Ryba zapiekana z pieczarkami i żółtym serem została właśnie przygotowana i możesz teraz ją zjeść.
Jak widać, przepis jest bardzo prosty. Każdy jest w stanie przyrządzić rybę zapiekaną z pieczarkami i żółtym serem. Nie ma w tym niczego skomplikowanego. Z pewnością będzie Tobie smakować. Możesz także na obiad zaprosić swoich znajomych, którzy posmakują tego niesamowicie smacznego dania. Wypada mi życzyć Tobie po prostu „Smacznego”.